Misky a tácky

  • Misky a tácky

Dřevěné misky a tácky


Použité dřeviny:

Dřevěné misky a tácky pro Vás vyrábíme z našich i zahraničních dřevin, které pečlivě vybíráme. Nejčastější zastoupení z místních dřevin je například dub, ořešák, švestka, třešeň. Ze zahraničních pak Oliva a Americký ořech,

Fotky produktů na našem e-shopu jsou orientační. Nejde ani tak o to, že bychom Vám poslali zcela jiný tvar misky, nebo tácku, ale spíše  ve smyslu unikátní kresby dřeva, která je nenapodobitelná. Pokud se Vám tedy líbí větší kontrast mezi světlím a tmavým dřevem napište nám to do poznámek. Pokud naopak máte rádi jednotnou barvu bez výraznějších barevných odlišností mezi jádrovým a okrajovým dřevem rovněž nám to napište do poznámek.

Povrchová úprava:

Misky jsou napuštěny přírodním  olejem, který je schválen pro styk s potravinami, nemusíte se tak ničeho obávat.

Použití:

Dřevěné misky jsou neotřelým doplňkem Vaší kuchyně, ale třeba i obýváku. Lze je použít na ovoce, zeleninu, oríšky, brambůrky a jiné pochutiny. Naše misky navíc mohou být na svém dně gravírovány Vaším textem či logem. Darujte sobě či svým blízkým krásný dárek s věnováním. 

Čištění misek:

Misky nikdy nedávejte do myčky ani nenechávejte v dřezu plném nádobí a vody. Dřevěné misky jsou povrchově ošetřeny, nicméné stále se jedná o přírodní materiál, který stále pracuje a pokud budou vystaveny delšímu působení vody, nebo slunci, topení atd, mohou popraskat či se zkroutit. Misky či tácky jen krátce opláchněte pod tekoucí vodou a otřete jemnou stranou houbičky, na té může být jar či jiný prostředek na mytí nádobí. Poté misku opláchněte proudem vody a položte na odkapávač. Pokud po nějaké době spozorujete, že se na povrchu misky nevytváří kapičky vody, ale micka vodu naopak vstřebává je na čase u nás zakopit olej a misky znova povrchově ošetřit.

Add Comments