Servírovací prkénka

  • Servírovací prkénka

Servírovací  prkénka

Způsob jejich využití:


Servírovací prkénka jsou vhodným a zajímavým doplňkem pro servírování Vašich pokrmů. Prkénka se snažíme dodávat v nových neotřelých designech a tvarech, které nám pro tento účel vytváří náš grafik. Servírovací prkénka jsou vhodná jak pro podávání snídaní, tak i večeří, například lahodných steaků, které alespoň dle našeho názoru stejně nejlépe chutnají ze dřevěného prkénka.

Rozdíl mezi servírovacím a krájecím prkénkem je ten, že prkénka pro krájení jsou většinou vyrobeny z tvrdého dřeva v našich končinách je to nejčastěji  buk či dub. Krájecí prkénka jsou dále po svém obvodě opatřena drážkou, která zabraňuje například šťávě z rajčat, aby stékala na kuchyńskou linku. U servírovací prkénka tato drážka většinou chybí. Prkénka jsou také častěji opatřena rukojeťmi, aby se dalo lépe použít k přenášení pokrmů.

Materiál stejně jako u krájecího prkénka může být dub či buk, ale třeba také vzácnější dřeviny jako například dřevo ořešáku z třešně či švestky. Některé naše servírovací prkénka budou vyrobeny z cizokrajných dřevin jako je například Americký ořech, Olivové dřevo či další.

Prkénka od nás jsou narozdíl od těch klasických volně dostupných v kuchyňských potřebách ošetřeny olejem, který je vhodný pro styk s potravinami. Servírovací prkénka nejsou určeny pro krájení, jelikož  v některých případech, kdy není použité tvrdé dřevo se může stát, že budou na povrchu prkénka vidět zářezy od nože. Pokud Vám tato skutečnost nevadí nic Vám nebrání použít prkénka i tímto způsobem.

Add Comments